News‎ > ‎

Mobiele oplossingen

posted 12 May 2011, 07:08 by PHI DATA   [ updated 27 May 2011, 06:48 ]
Steeds meer bedrijven optimaliseren hun mobiele infrastructuur. Werknemers zijn vaak onderweg en kunnen via een mobiel netwerk (GSM, GPRS, UMTS, HSDPA) toegang krijgen tot bedrijfsdatabases met alle actuele gegevens. 

Organisaties krijgen hierdoor de mogelijkheid om taken anders in te vullen zodat werknemers en middelen efficiënter worden ingezet. Werkzaamheden die nu nog aan vaste locaties verbonden zijn, kunnen dan ter plaatse uitgevoerd worden.

Naast de mogelijkheid om barcodes en RFID-tags op goederen te lezen, beschikken medewerkers op locatie over actuele gegevens. Zo kunnen ze voorraden checken, containers tracken, mobiel orders doorgeven en dienstopdrachten verwerken, elektronische handtekeningen registreren wanneer goederen afgeleverd zijn en met behulp van een ingebouwde fotocamera kunnen ze zelfs schade aan zendingen registreren. Met de mobiele computer en printer kan alles volledig afgehandeld worden op locatie.

Bovendien kunt u bij gebruik van GPS (Global Positioning System) – al dan niet gekoppeld aan een navigatiesysteem - de exacte plaats vaststellen waar medewerkers zich bevinden. Al deze mobiele toepassingen resulteren in een hogere productiviteit, tijdswinst, betere managementinformatie en een hogere klanttevredenheid.

Uiteraard dient uw bestaande systeem technisch naadloos aan te sluiten op de mobiele oplossing. Het is daarbij noodzakelijk te weten welke informatie gescand moet worden en of er een barcodescanner in de mobiele computer moet worden geïntegreerd.

Welke applicaties moeten vooraf worden geïmplementeerd? Welke zijn de eisen qua inbouw? Is er extra service gewenst? Het zijn maar enkele vragen die de keuze van de mobiele computer beïnvloeden.

PHI DATA integreert PDA’s en tablet PC’s voor verschillende toepassingen en ontwikkelt of levert ook de gepaste programmatuur. Wij adviseren u graag betreffende de meest geschikte oplossing voor uw omgeving.
Comments